Homeopati – Vad är det?

maj 20, 2020 0 av admin

Hej bloggvänner.

Jag tänkte på att jag inte riktigt har skrivit om vad homeopati är för något, så jag tänkte skriva ett kort inlägg om saken.

Vad kommer ordet homeopati ifrån? Grekiska kan vi säga kort. Homoios betyder lika och Pathos Lidande, så lika lidande är homeopatis betydelse, typ. Homeopatis fadern är en man vid namn Samuel Hahnemann (läsa mer om honom på: https://sv.wikipedia.org/wiki/Samuel_Hahnemann).

Vad går homeopatin på?

Ju, vi tror på att det som orsakar din smärta/sjukdom är det som räddar dig där av Homios = Lika. Det är många som inte tror på konsten om homeopatin, men om det inte skulle fungera varför fortsätter vi använda de än idag när det började redan 1800 talet? Det är alltså mer än 200 år av homeopati i vår värld.

Många gånger uppstår det en konflikt mellan konventionella behandlingsmetoder och homeopatiska behandlingsmetoder men det allra viktigast är patientens välmående och det är det absolut viktigaste.

Vad tycker du? Har du haft erfarenhet av homeopati? Jag vill gärna vet vad du tycker om detta. Skriv gärna en kommentar!